Hjælpeværktøjer for HTML arbejde m.m.

Links til forskellige Websider og ftp servere med programmer og infoYAHOO er et index med søgefunktion, hvor du kan finde stort set alt hvad der er værd at søge efter paa WWW.

Mere specielle links fra YAHOO angående WWW:

WWW: diverse info om WWW, HTML, CGI m.m.

Diverse software til forskellige systemer, GNU software m.m.HTML editorer

Mag's Big List of HTML editors indeholder beskrivelser af og direkte links til mange forskellige HTML editorer til PC, Macintosh, Unix og andre systemer.


Herunder nogle HTML editorer for MS Windows vi har afprøvet. Er der editorer til Mac, Unix eller andre systemer der er nogle der har gode erfaringer med og kan anbefale, vil vi meget gerne høre om det, så vi kan tilføje dem her. Tak

HTML assistant er en udmærket lille freeware HTML editor for MS Windows. HTML assistant findes ogsaa i en avanceret kommerciel Pro udgave, hvor man bl.a. kan arbejde med filer af næsten ubegrænset størrelse. Freeware udgaven er begrænset til max. 32Kb filstørrelse.

HTML writer er en anden fin lille HTML editor for MS Windows, hvor man kan arbejde med meget store filer (op til 4 Mb). Det er donationware, hvilket vil sige at man ikke behøver at betale for den, men er velkommen til at gøre det (programmøren foreslår et beskedent beløb på $10) hvis man vil støtte den videre udvikling af programmet.

HotDog for MS Windows er nok en af de bedste shareware editorer der kan fås, og er blevet rost højt af fagfolk. Den er ret avanceret og har mange funktioner der letter arbejdet meget. Der er 30 dages prøvetid, hvorefter registreringsprisen er ca. $30. Shareware versionen for kan kun arbejde med max. 32Kb filer, men en 32 bit Pro version for Windows95 der kan arbejde med filer af ubegrænset størrelse er under udvikling.


HTML Faq's

HTML FAQ's - diverse FAQ's og anden vejledning i HMTL programmering


FTP programmer

Du har brug for et FTP program til at uploade dine HTML og andre filer til Nitehawk. Her er nogle programmer til forskellige systemer. De kan også bruges til at hente filer med på ftp servere rundt omkring på nettet.

WS_FTP er et godt freeware ftp program til MS Windows. En 16 bit version for Windows 3.x og en 32 bit version for Windows 95/NT kan hentes her.

Anarchie & Fetch er to gode ftp programmer for Apple Macintosh computere.

Ftptool er for computere med Unix operativsystem.


WWW Browsere

Netscape er en fremragende WWW browser (den bedste?), og anvendes af ca.70% af alle WWW brugere. Versioner for både MS Windows 3.x/95/NT, Apple Macintosh og Unix. Shareware med 90 dages prøvetid, dog er den gratis for studerende, velgørende institutioner og enkelte andre.

NCSA Mosaic er en freeware WWW browser. der fås i versioner for både MS Windows 3.x/95/NT, Apple Macintosh og X Windows. Den har ikke så god HTML support som Netscape, så HTML sider lavet efter Netscape standard kan se underlige ud i NCSA Mosaic. Da NCSA Mosaic er et 32 bit program, kræver Windows 3.x at man først installerer WIN32 der også kan downloades her fra NCSA Mosaic's Webpage.


Forskelligt

MapThis er et virkelig godt freeware program for MS Windows, der kan omdanne almindelige billeder til "clickable maps" - dvs. man kan programmere forskellige områder ind i et billede, der så kan anbringes på en Webside. Områderne på billedet vil nu fungere som links der med et museklik vil føre én videre til andre sider eller til billeder, lydsekvenser, andre Web-adresser, eller hvad man nu ønsker. MapThis er et 32 bit program for MS Windows 3.x/95/NT. For at anvende MapThis under Windows 3.x er det nødvendigt først at installere WIN32, der også kan hentes her på MapThis' WWW side.


Tag også et kig på vores USA afdelings side med software.